Undgå Rotter

Rotten er flittig til at bruge vores kloaksystem til at bevæge sig rundt. Derfor betragtes rotter små bakteriebomber, der kan overføre smitsomme sygdomme til os. I den anledning har man I Danmark gjort det til et lovkrav at rottesikre, fordi de udgør en reel sundhedsrisiko.

Oftest stammer rotteproblemer fra kloakken. Efter skybrud og oversvømmelser, skylles de ud af kloakkerne og leder desperat efter et nyt sted at bo. Når vinteren rammer søger de også ofte ind i de lune huse for at få varmen.

Hvis de ubudne gæster trænger ind i hjemmet, kan de være årsag til skader på rør, stik- ledninger, isolering og mange andre gener. Kloakkerne giver direkte adgang til vores hjem og har de først fundet vej til din bolig – slipper du ikke af med dem så let.

Forebyg rotteproblemer! Kontakt Kloakrotten og få tilbud på rottespærrere til dit hjem

Gør dine afløb sikre med rottespærre

Hvis kloakrør eller faldstammer står åbne, finder rotten vej ind i dit hus gennem fx toiletter og afløb. Den bedste måde at forebygge dette, er ved at få monteret rottespærrere. Anordningen placeres i afløbssystemet for at sikre, at rotterne kun kan passere samme retning som spildevandet – nemlig væk fra din ejendom.

Der stilles mange krav til kvaliteten af en rottespærre. De skal være produceret i materialer, som rotter ikke kan gnave i og skal være bearbejdes således, at svejsningerne ikke angribes af rust. Endvidere er det yderst vigtigt at spærren ikke resulterer i forstoppelse i kloaksystemet.

Af samme årsag har vi i Danmark visse lovmæssige krav, som en rottespærre skal leve op til:

Hvad kan du selv gøre for at undgå rotter i afløbet?

Der er nogle få ting, du kan være opmærksom på, når det kommer til forebyggelse af rotteproblemer. Med disse råd kan du sikre dig, at rotterne ikke uanmeldt kigger forbi gennem dine kloakker:

  1. Få en kloakmester til at  undersøge at kloak, toiletter samt dine afløb er intakte
  2. Mistænker du rotteproblemer, kan en kloakmester undersøge din kloak med en TV-inspektion
  3. Skal du bygge nyt, kan du overveje at vælge stålrør frem for plastik
  4. Sørg for at have rottespærre monteret. Hvis du allerede har dem monteret, kan du sikre dig, at de er intakte og VA-godkendt.

Hos Kloakrotten kan du få VA-godkendte rottespærrere monteret af certificerede fagfolk.

 

Kloakrotten er Autoriseret Kloakmester i København og omegn.

Menu